19 februar 2011 ~ 7 Comments

Gratis Online Fotoredigering

Gratis Online Fotoredigering - Coolwebtools.dkDer findes et hav af programmer og tjenester, du kan bruge til gratis online fotoredigering, og som, udover at de selvfølgelig er gratis, også er mere eller mindre ligetil at gå til og som leverer ret flotte resultater.

Som entusiastisk amatørfotograf er det ikke kun vigtigt at få knipset en masse gode billeder. Det er også vigtigt, at du kan redigere og eksperimentere med dine motiver og billeder for at få det helt perfekte resultat. Photoshop er hands down det bedste fotoredigeringsprogram, men det er også dyrt og så er det, efter min mening, ikke så let at gå til som glad amatørfotograf.

Her er en liste over gratis online programmer og websites, du kan bruge til at redigere dine billeder og fotos.

De bedste programmer til gratis online fotoredigering

Picpick

Picpick er et gratis fotoprogramredigeringsprogram, som du downloader og installerer på din computer, inden du kan gå i gang med at redigere dine billeder. Med Picpick får du en række grundlæggende redigeringsmuligheder, samt en vifte af effekter, eks. farvemætning, gråskala, lysstyrke.

Gimp

Gimp er også et gratis billede redigerings program til PC og Mac, som også skal installeres på din computer. Gimp har, i modsætning til Picnick, et hav af redigeringsmuligheder, og indrømmet det er ikke helt ligetil at bruge programmet, så Gimp er helt sikkert til fotoredigering for de mere avancerede amatørfotografer.

Picasa

Picasa er Googles svar på et gratis billede redigerings program både til PC og Mac. Picasa er et af de bedre gratis fotoredigeringsprogrammer, da det også fungerer som et redskab til at overskue og gennemse dine billeder lidt a lá Adobes Bridge og så kan Picasa genkende ansigter på dine billeder, hvilket jeg personligt synes er en nifty egenskab.

Cropp.me

Cropp.me er en enkel tjeneste til gratis online fotoredigering. Det er ikke nødvendigt at registrere sig eller downloade noget software for at komme i gang. Dog er mulighederne i Cropp.me også begrænsede, da det kun er muligt at beskære sine billeder med denne gratis online fotoredigeringsprogram.

Photoshop Express

Photoshop Express er Adobes light udgave af Photoshop, der, efter du har registreret dig som bruger, giver dig en lang række basale muligheder for at redigere dine billeder (crop, resize, whitebalance, hue, saturation, sharpen mm.). Ved tilmelding får du automatisk 2 GB lagerplads med mulighed for at tilkøbe mere plads. Photoshop Express er et af de mere avancerede af de gratis online programmer til billede redigering.

XnConvert

XnConvert er et billede redigerings program, du skal installere på din PC eller Mac. Med programmet kan du batch resize og konvertere dine billeder – dvs. du kan samle flere billeder og foretage den samme beskæring på alle de valgte billeder eller billederne i den valgte folder.

PicResize

Med PicResize kan du redigere dine billeder online uden at skulle downloade et program eller registrere dig som bruger. Da du ikke henter software eller oplyser din mailadresse, tilbyder PicResize heller ikke så avancerede fotoredigeringsmuligheder. Udover at kunne beskære og resize dit billede får du kun nogle fast definerede specielle effekter, du kan tilføje dine billeder.

PhotoPad Photo Editor

PhotoPad Photo Editor er et fotoredigeringsprogram til Windows. Med de mange relativt avancerede billederedigeringsmuligheder i PhotoPad Photo Editor henvender programmet sig primært til de mere avancerede brugere, der ønsker at arbejde mere detaljeret med sine billeder.

Pixlr

Pixlr er et online fotoredigeringsprogram, som kan anbefales, at du tjekker ud. De praler selv at være ‘The most popular online photo editor in the world’, og jeg må sige, at de har noget af have det i. De har i al fald forstået at tilbyde deres brugere forskellige muligheder. Fra forsiden har du tre muligheder for user interfaces ud fra dit behov og niveau – Advanced, Efficient og Playful, og så kan du derudover også hente en Pixlr app til din iPad. Det er godt tænkt!

Mine to favoritter af de listede programmer til gratis online fotoredigering er Photoshop Express og Pixlr.

Annonce

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Gratis Online Fotoredigering, 5.0 out of 5 based on 1 rating

7 Responses to “Gratis Online Fotoredigering”

 1. Finn Bennetsen 15 marts 2013 at 12:58 Permalink

  Din overskrift hedder Gratis “Online Fotoredigering”, men nogle af de programmer du nævner skal downloades og installeres.
  Derfor kan man vel ikke kalde dem online? Eller har jeg misforstået noget?

  MEN meget finde programmer :-)

  Jeg kan tilføje Pixlr som er et online billedbehandlingsprogram
  http://pixlr.com

  • Mikael Havtorn 17 marts 2013 at 16:12 Permalink

   Hej Finn

   Tak for din kommentar.

   Ja, du kan have ret i, at overskriften på mit indlæg er en smule misvisende, når man rent faktisk skal downloade software :)

   At jeg har inkluderet online i overskriften på indlægget har også lidt at gøre med SEO og at få så meget relevant trafik på indlægget som muligt.

   Glad for at du kunne bruge listen med redigeringsprogrammer.

   Mikael

   Ps. Pixlr finder du længere nede på listen ;)

 2. Mikael Havtorn 28 maj 2011 at 12:37 Permalink

  I min stadige søgen rundt online har jeg fundet yderligere tre webbaserede fotoredigeringsprogrammer.

  http://www.aviary.com

  http://www.fotoflexer.com

  http://www.befunky.com

 3. Mikael Havtorn 23 april 2011 at 09:05 Permalink

  Til Mac brugerne – Photostyler fra Neatberry: http://neatberry.com/products/photostyler/

 4. Broberg 22 februar 2011 at 14:49 Permalink

  Lidt flere GIMP links
  Hvis du kunne tænke dig at GIMP ligner mere photoshop.
  http://www.hulldo.co.uk/web/tutorial/gimp_photoshop_layout/

  En anden lækker opsætning til GIMP
  http://code.google.com/p/gps-gimp-paint-studio/


Leave a Reply

112 queries. 0,373 seconds