15 januar 2011 ~ 7 Comments

Lav din egen YouTube Kanal

i et nyt vindue åbner youtube.comBy popular demand kommer her et indlæg om, hvordan du laver din egen YouTube kanal.

Der har været adskillelige besøgende på min blog, der netop har søgt på enten ‘lave sin egen youtube tjeneste’ eller ‘skabe sin egen youtube tjeneste’, så jeg håber dette indlæg rammer plet og giver folk det, de søger efter.

Sådan kommer du i gang

Har du en Google eller Gmail konto, kan du logge dig ind med den – ellers skal du oprette en konto.

Når det er gjort og du er logget ind, kan du begynde at uploade dine video(er) til din kanal. På upload siden finder du lidt praktisk info omkring format, længde og størrelse på din video samt mulighed for at linke din YouTube kanal til div. sociale medier. Nederst på siden finder du også et link til Creator’s corner, hvor du få en masse hjælp og inspiration til dine videoproduktioner.

Efter du har uploadet en eller flere videoer, er det tid til at customize og personalisere din YouTube kanal. Vælg ‘Min kanal’ under dit profilnavn øverst i højre hjørne.

Under Min kanal kan du bl.a. sende en bulletin til dine abonnenter og venner, give din kanal et navn og knytte søgeord til den, vælge hvilke moduler din kanal skal have og selvfølgelig lege med temaer og farver på din kanal.

Lav dit eget tema

Der er en række standard temaer, du kan benytte dig af, men du kan også skabe dit eget tema.

Her kan du bl.a. definere skrifttype, linkfarve, titeltekstfarve, brødtekstfarve og baggrundsfarve, men allerfedest så kan du indsætte et baggrundsbillede som en jpg eller gif fil, dog max. 256 kb. Så har du grafisk tæft, kan du selv lave et fedt baggrundsbillede til din kanal evt. i Photoshop eller Gimp. Baggrundsbilledet lægger du op på din kanal og hey presto! Du har nu en ultra personlig YouTube kanal, der har lige det look and feel, du ønsker, den skal have.

Alternativt kan du Google baggrundsbilleder til YouTube, og se om du kan finde et fedt baggrundsbillede, du kan bruge. Jeg har hjulpet dig lidt og fundet disse to sider til dig.

 • Backgroundtube – masser af baggrundsbilleder, men du kan også hente ti templates, som du kan redigere i Photoshop eller Gimp.
 • Squidoo – 17 gratis baggrundsbilleder

Vigtigheden af en customized YouTube kanal

Uanset om du er en privat bruger, har en mindre virksomhed eller om du repræsenterer en større virksomhed er det en god investering at bruge tid på at tilpasse din YouTube kanal. En tilpasset kanal sender et professionelt signal og skaber sammenhæng mellem dit website og din YouTube kanal.

Jeg har fundet et par gode eksempler på customized YouTube kanaler

Topgear – BBC’s bilmagasin
i et nyt vindue åbner Topgear's youtube.com

Harley Davidson
i et nyt vindue åbner Harley Davidson's kanal på youtube.com

Pepsi
i et nyt vindue åbner Pepsi's kanal på youtube.com

En gennemført customized YouTube kanal kan, udover at fungere som en kommunikationsplatform, der sender et dynamisk og åbent signal til omverdenen, også genere trafik til dit site og dermed styrke din SEO i kraft af linket til dit site fra et site, der sender en masse trafik din vej.

Jeg har ikke kunnet finde gode danske eksempler på customized YouTube kanaler.

Støder du på et godt eksempel, så smid et link i kommentarerne og hjælp andre med dit eksempel.

Annonce

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Lav din egen YouTube Kanal, 5.0 out of 5 based on 1 rating

7 Responses to “Lav din egen YouTube Kanal”

 1. Anders kjeldgaard 19 december 2013 at 20:25 Permalink

  hej jeg vil gerne lave en youtube profil

 2. Hermann 17 april 2013 at 21:10 Permalink

  Jeg vil gerne lave min egen YouTube Kanal

 3. Malene 14 marts 2013 at 10:23 Permalink

  Hej Mikkel,

  Kan man gøre sin kanal “lukket” eller hemmelig således at alle ikke kan se de film man uploader. Står for at skulle lave et skolefilmprojekt med flere film som skal kunne ses af en lukket gruppe. Jeg ønsker dog ikke at alle andre end elever, lærere og jury kan se filmene. Kan det lade sig gøre?

  VH Malene

  • Mikael Havtorn 17 marts 2013 at 16:09 Permalink

   Hej Malene

   Tak for din kommentar.

   Ja, du kan lave din kanal lukket, forstået på den måde, at du, når du uploader til din kanal, kan vælge at indstille den enkelte video til “Privat” visning. Dvs. at kun personer med det specifikke link til videoen kan se videoen på din Youtube kanal. Så du kun personer, som du eks. sender linket til, kan tilgå videoen på din Youtube kanal.

   Håber det er svar på dit spørgsmål :)

   Mikael

 4. Kevin 26 september 2011 at 17:34 Permalink

  hvordan laver man et link øverst på siden

  • Mikael Havtorn 26 september 2011 at 17:45 Permalink

   Hej Kevin,

   Tak for dit spørgsmål.

   Kan du være lidt mere præcis i dit spørgsmål?

   Jeg mener ikke, at du kan live links i baggrundsgrafikken, hvis det er det, du mener?

 5. Mikael Havtorn 23 april 2011 at 08:41 Permalink

  Allan Louman Lissau om hvordan du kan ændre det grafiske udtryk på din YoyTube kanal: http://loumannlissau.ning.com/profiles/blogs/support-spoergsmaal-youtube


Leave a Reply

112 queries. 0,531 seconds