08 januar 2011 ~ 0 Comments

Web Magasin Gratis Med Issuu

i et nyt vindue åbner issuu.com - web magasin

Issuu er en dansk udviklet webservice, der gør det muligt gratis at omdanne et Word eller PDF dokument til et lækkert online, web magasin.

Der er ingen ben i at omdanne og udgive dine dokumenter som et digitalt web magasin. Du opretter en konto, uploader dit dokument og et øjeblik efter har du et labert online, digitalt web magasin.

Det var den nemme del. Den svære er selvfølgelig at få produceret indholdet i dit web magasin, at få det sat flot op grafisk samt evt. at få føjet video og billeder til – det hjælper Issuu ikke med :)

Issuu web magasin – quick guide

Når du har uploadet dit dokument føjer du en titel til dit web magasin, en beskrivelse, nogle få dækkende keywords samt et link for mere info. Dernæst definerer du sproget for din publikation og i hvilken del af verden din publikation har sit primære publikum.

Endelig kan du tilføje audio til dit magasin, vælge om magasinet skal være offentligt eller privat og definere dit magasins distributionsmuligheder (mulighed for kommentarer fra Issuu medlemmer, mulighed for at rate dit magasin og mulighed for andre medlemmer at downloade dit web magasin).

Tjenesten er, som nævnt, gratis, men for 19 dollaz om måneden kan du købe Pro udgaven. Der er selvfølgelig en række fordele ved Pro udgaven:

  • Dine publikationer renses for reklamer fra Issuu – en klar fordel, hvis du bruger Issuu i kommercielt øjemed.
  • Dine publikationer kan have et ubegrænset antal læsere – igen en fordel har du et kommercielt fokus.
  • Mulighed for et ubegrænset antal publikationer.
  • Ubegrænset lagerplads og back-up.
  • Adgang til detaljeret statistik.

Pro udgaven anbefales til kommercielle virksomheder.

Share og custimization

Efter min mening er Issuu en superfed tjeneste, og noget af det, der gør den fed er de mange muligheder, du har for at dele din publikation samt tilpasse hvordan dit web magasin vises. Sammenholdt med at tjenesten i udgangspunktet er gratis, gør Issuu til en tjeneste, der er guld værd for eks. uddannelsesinstitutioner, non-profit organisationer og mindre erhvervsdrivende, hvor ambitionerne er store, men pengene små.

Du deler dine publikationer via fanebladene Distribute, Embed og Copy link i din profils bibliotek, hvor du også kan finde statistikken for dine web magasiner.

Udover at søgemaskineoptimere dine publikationer (hvis de er offentlige), kopiere linket til det specifikke web magasin eller maile linket, kan du embedde din publikation på dit site eller din blog – og her bliver det rigtig fedt. Issuu har gjort det dejligt nemt at tilpasse din publikation i forhold til hvordan og hvorhenne din publikation skal embeddes.

Vælger du fanebladet Embed åbnes der et nyt vindue, hvor du kan tilpasse din publikation (layout, størrelse, farve mm.) og til venstre i vinduet kan du vælge hvordan og på hvilken platform din publikation skal embeddes, eks. HTML, Facebook, MySpace, WordPress, Joomla oa.

Her er et eksempel på en avis konverteret i pdf format til et digitalt web magasin embbeddet på en WordPress platform via pluginnet WP Issuu.

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=101026100608-2a18f80a6fa341fd9d7496653950e7b0 docname=htx_press2010 username=HerningsholmErhvervsskole loadinginfotext=HTXPress%202010 showhtmllink=true width=600 height=400 unit=px]

Den endelige dom

Den opmærksomme læser har sikkert fornemmet, at jeg er ret begejstret for Issuu.

Issuu websitet har et lækkert look and feel, det er intuitivt at bruge, der er tænkt over detaljerne – både visuelt og teknisk, og det bedste af det hele er, at der er rigtig mange fede features og muligheder i den gratis version af tjenesten.

Jeg vil klart anbefale non-profits, mindre erhvervsdrivende og uddannelsesinstitutioner at benytte sig af Issuu til at lave et flot digitalt web magasin i stedet for kun at have kedelige pdf’er liggende på sitet.

Annonce

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

112 queries. 0,297 seconds