07 december 2010 ~ 0 Comments

YouTube Search Stories – lav din egen kortfilm

i et nyt vindue åbner youtube.com/searchstories - YouTube Search StoriesMed YouTube Search Stories kan du på baggrund af syv søgninger på tværs af forskellige Google platforme (Maps, Books, web søgning, Images mm.) producere en kort video af ca. et minuts varighed.

YouTube Search Stories er helt sikkert i den lettere ende af skalaen for web tjenester og programmer, men det er ikke desto mindre en cool lille feature, der både kan bruges til sjov og ballade, men som også kan bruges i mere seriøst øjemed. Mere om det senere, men først lidt om hvordan YouTube Search Stories fungerer.

Den bærende idé er afgørende

Det er ikke svært at lave en YouTube Search Story. Alt du skal gøre er at indtaste syv forskellige søgeord eller -termer og for hver indtastning definere hvilken slags søgning, du ønsker at lave.

Derefter føjer du et stykke musik til din historie ud fra otte forskellige kategorier med tre forskellige melodier i hver. Du kan desværre ikke tilføje et specifikt, selvvalgt stykke musik til din historie. Når musikken er tilføjet, kan du previewe din historie samt tilføje titel, beskrivelse og genre til din historie inden den uploades til YouTube.

Så at bruge YouTube Search Stories er altså meget simpelt og ligetil. Men afgørende for om din historie fungerer eller ej er den bærende idé.

Tænk dig om, inden du vælger dine søgeord eller – termer. Lav evt. en lille storyline. Hvad vil du fortælle med din historie? Hvad er formålet med historien og hvem er den rettet mod?

Du kan lege med dine søgeord og se hvilke resultater dine søgeord genererer, så dine søgninger afspejler den historie, du gerne vil fortælle. Det er den bærende idé, der gør din historie til en succes.

Hvad kan du så bruge YouTube Search Stories til?

Det er mest nærliggende at bruge YouTube Search Stories til at fortælle en lille, sjov historie. Det kunne være en historie, der som en del af en invitation fortæller dine gæster, hvad de skal forvente til din fest. Eller en kort historie, der giver et overblik over hvordan, man starter sin egen virksomhed. Eller i den helt cheesy ende – en historie om, hvordan du mødte din udkårne som den YouTube Search Story, jeg har lavet.

Præsentationer og ansøgninger

Men kan YouTube Search Stories bruges til andet? Hvad med at bruge tjenesten som en del af en anderledes ansøgning? Lav en YouTube Search Story, der på en anderledes måde præsenterer dig og hvad du kan. Eller brug YouTube Search Stories som en ultra kort præsentation af dit firma og hvad du/I kan tilbyde? Se en search story som en elevator tale, der skal sælge dit budskab på blot et minut.

Når du laver din Search Story bestemmer du jo selv hvilke søgeord eller -termer, du bruger i din search story og dermed også i et vist omfang hvilke søgeresultater, der dukker op i søgningerne. Har du i forvejen godt styr på dit online omdømme, kan du lave en meget specifik search story, der ville fungere godt, hvis du eksempelvis søgte en stilling som søgemaskinespecialist, som online markedsføringsekspert eller hos et kreativt reklame- eller webbureau.

YouTube Search Stories kan fungere under devisen – Show it, don’t tell it!

Annonce

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
YouTube Search Stories - lav din egen kortfilm, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Leave a Reply

112 queries. 0,537 seconds